Skip to main content

Hultins broderier

Gunilla Hultins symaskinsbroderier
Start
Om mig
Bilder
Broderier
Medaljong-alfabete
Rutnätstekniken
Exempel
Specialbeställningar
Gratisbroderier
Kontakta mig
Webbplatsöversikt
Rutnätstekniken
Det var sommaren 2008, då jag haft programmet Digitizer i mer än sex år... som jag upptäckte något som jag numera kallar för "Rutnätstekniken". Jag stygnsatte en serie clipartbilder för redwork, när jag upptäckte att jag kunde stuva om bland sektionerna i det double-run-objekt som skapats när jag stygnsatt konturerna automatiskt. Jag kunde alltså "stjäla" en bit från ett ställe och göra något helt annat av någon annan stans i bilden, utan att det blev hoppstygn!
- Hm, tänkte jag, kan man inte gå ett steg längre och helt enkelt bara stygnsätta ett double-run-objekt med ett gäng sektioner som man kan göra vad man vill med?

 

(Klicka på bilden för att ladda ner ordet "Love" och provbrodera! Se fler Exempel)

Det är alltså Digitizers funktion för "double run" som jag har vidareutvecklat, vilket gör det möjligt att snabbt och enkelt stygnsätta en bild som annars inte alls skulle gå så lätt att sygnsätta. Man stygnsätter helt enkelt bara ett svartvitt rutnät, som man sedan modifierar antingen på fri hand som i bilden här, eller med en "halvsuddig" bild i bakgrunden. Det blir en avancerad form av "plocke-pinn", där varje pinne är en egen sektion med dubbel söm i raksömsobjektet. En sektion/pinne kan formas och sättas var som helst, och det blir inga hoppstygn så länge alla sektioner är förbundna med varandra! Det är magi... 
 
 
Låter det krångligt? Eller intressant? Manual och övningsexempel finns här:
Jag har skrivit en manual som kan laddas ner på denna länk:
 
Jag har även testat denna teknik i Digitizer Pro, och vet att det fungerar även där, med vissa små skillnader.
Enligt ett mail som jag fått nyligen, så fungerar tekniken även i Berninas program, version 3.
Fler program som klarar detta? Hör gärna av dig om du vet.
Tyvärr har jag precis fått veta att Double-run-funktionen tagits bort i den allra senaste (kommande) versionen av Digitizer, dvs Digitizer MB! Det kan jag bara inte förstå, för det är den absolut bästa funktionen i hela programmet! Den måste de lägga tillbaka.